Cannelloni na zielono

7 września 2013, dodał: sylwik
Artykuł zewnętrzny
Cannelloni na zielono
Składniki:
makaron cannelloni
500g mięsa mielonego
mozzarella
ser żółty
pół słoiczka zielonego pesto
zielona papryka
2 ząbki czosnku
bazylia
oregano
lubczyk
imbir
Składniki na sos beszamelowy:
szklanka mleka
łyżka masła
łyżka mąki
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
odrobina curry
Na patelni podsmażyć czosnek i paprykę. Dodać mięso i zioła, sól, pieprz do smaku. Pod koniec smażenia dodać pesto. Wyłączyć patelnię i dodać mozzarellę pokrojoną na małe kawałki. Wymieszać. Przygotować sos – roztopić masło, dodać mąkę, wlać mleko, sok z cytryny i doprawić pieprzem, solą, curry. Napełniać rurki cannelloni farszem z patelni i zalać sosem w naczyniu żaroodpornym (najlepiej tak, aby sos zakrył cały makaron). Jeśli zostanie coś na patelni też wszystko wlać do naczynia. Zetrzeć ser i posypać cannelloni. Przykryć folią aluminiową i piec w 170 st. ok. pół godziny (do miękkości makaronu). Smacznego!

file1378549193



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...