Cannelloni na zielono | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cannelloni na zielono

7 września 2013, dodał: sylwik
Artykuł zewnętrzny
Cannelloni na zielono
Składniki:
makaron cannelloni
500g mięsa mielonego
mozzarella
ser żółty
pół słoiczka zielonego pesto
zielona papryka
2 ząbki czosnku
bazylia
oregano
lubczyk
imbir
Składniki na sos beszamelowy:
szklanka mleka
łyżka masła
łyżka mąki
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
odrobina curry
Na patelni podsmażyć czosnek i paprykę. Dodać mięso i zioła, sól, pieprz do smaku. Pod koniec smażenia dodać pesto. Wyłączyć patelnię i dodać mozzarellę pokrojoną na małe kawałki. Wymieszać. Przygotować sos – roztopić masło, dodać mąkę, wlać mleko, sok z cytryny i doprawić pieprzem, solą, curry. Napełniać rurki cannelloni farszem z patelni i zalać sosem w naczyniu żaroodpornym (najlepiej tak, aby sos zakrył cały makaron). Jeśli zostanie coś na patelni też wszystko wlać do naczynia. Zetrzeć ser i posypać cannelloni. Przykryć folią aluminiową i piec w 170 st. ok. pół godziny (do miękkości makaronu). Smacznego!

file1378549193



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...