Camembert lub oscypek z grilla z pieczarkami

10 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6-8 serków camember lub sekret mnicha, albo 1 oscypek, przyprawa  ziołowa lub pikantna do grilla Prymat, 10 średniej wielkości pieczarek /30 dag/, sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Serki  pleśniowe obsypać przyprawami i opiekać na grillu po 3-5 min z każdej strony. Oscypka pokroić w plastry i opiekać tak, jak serki pleśniowe.
Podawać z ostrymi sosami lub niewielką ilością powideł śliwkowych. Pieczarki obrać, opłukać, osuszyć i opiekać na grillu 3-5 min. Podawać z grillowanymi serami.
Przed podaniem posolić i posypać pieprzem.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...