Burgery wołowe

11 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Burgery z grillowaną wołowiną i warzywnymi dodatkami

Składniki:
1/4 szklanki ketchupu
1/4 szklanki majonezu
1 łyżka żółtej musztardy z gorczycy
1 kg mielonej wołowiny
8 plasterków boczku
4 bułki z nasionami sezamu
plasterki słodkiej cebuli, pomidora
sałata rzymska

Przygotowanie:
Przygotować grill. W misce wymieszać ketchup, majonez i musztardę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłożyć ok. 1/2 szklanki sosu. Z mielonej wołowiny posolonej uformować 4 hamburgery. Każdy kotlet owinąć w 2 paski boczku, prostopadłe do siebie. Położyć mięso gorącym grillu i piec 10 do 12 min. W ciągu ostatnich 2 min. pieczenia hamburgerów położyć na ruszcie bułeczki, przeciętą stroną w dół. Podawać z cebulą, pomidorem, sałatą, sosem i ketchupem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...