Burgery wołowe
Artykuł zewnętrzny
Burgery z grillowaną wołowiną i warzywnymi dodatkami
Składniki:
1/4 szklanki ketchupu
1/4 szklanki majonezu
1 łyżka żółtej musztardy z gorczycy
1 kg mielonej wołowiny
8 plasterków boczku
4 bułki z nasionami sezamu
plasterki słodkiej cebuli, pomidora
sałata rzymska
Przygotowanie:
Przygotować grill. W misce wymieszać ketchup, majonez i musztardę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłożyć ok. 1/2 szklanki sosu. Z mielonej wołowiny posolonej uformować 4 hamburgery. Każdy kotlet owinąć w 2 paski boczku, prostopadłe do siebie. Położyć mięso gorącym grillu i piec 10 do 12 min. W ciągu ostatnich 2 min. pieczenia hamburgerów położyć na ruszcie bułeczki, przeciętą stroną w dół. Podawać z cebulą, pomidorem, sałatą, sosem i ketchupem.
Przygotować grill. W misce wymieszać ketchup, majonez i musztardę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłożyć ok. 1/2 szklanki sosu. Z mielonej wołowiny posolonej uformować 4 hamburgery. Każdy kotlet owinąć w 2 paski boczku, prostopadłe do siebie. Położyć mięso gorącym grillu i piec 10 do 12 min. W ciągu ostatnich 2 min. pieczenia hamburgerów położyć na ruszcie bułeczki, przeciętą stroną w dół. Podawać z cebulą, pomidorem, sałatą, sosem i ketchupem.