Burgery wołowe

11 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Burgery z grillowaną wołowiną i warzywnymi dodatkami

Składniki:
1/4 szklanki ketchupu
1/4 szklanki majonezu
1 łyżka żółtej musztardy z gorczycy
1 kg mielonej wołowiny
8 plasterków boczku
4 bułki z nasionami sezamu
plasterki słodkiej cebuli, pomidora
sałata rzymska

Przygotowanie:
Przygotować grill. W misce wymieszać ketchup, majonez i musztardę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłożyć ok. 1/2 szklanki sosu. Z mielonej wołowiny posolonej uformować 4 hamburgery. Każdy kotlet owinąć w 2 paski boczku, prostopadłe do siebie. Położyć mięso gorącym grillu i piec 10 do 12 min. W ciągu ostatnich 2 min. pieczenia hamburgerów położyć na ruszcie bułeczki, przeciętą stroną w dół. Podawać z cebulą, pomidorem, sałatą, sosem i ketchupem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...