Burgery wołowe

11 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Burgery z grillowaną wołowiną i warzywnymi dodatkami

Składniki:
1/4 szklanki ketchupu
1/4 szklanki majonezu
1 łyżka żółtej musztardy z gorczycy
1 kg mielonej wołowiny
8 plasterków boczku
4 bułki z nasionami sezamu
plasterki słodkiej cebuli, pomidora
sałata rzymska

Przygotowanie:
Przygotować grill. W misce wymieszać ketchup, majonez i musztardę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłożyć ok. 1/2 szklanki sosu. Z mielonej wołowiny posolonej uformować 4 hamburgery. Każdy kotlet owinąć w 2 paski boczku, prostopadłe do siebie. Położyć mięso gorącym grillu i piec 10 do 12 min. W ciągu ostatnich 2 min. pieczenia hamburgerów położyć na ruszcie bułeczki, przeciętą stroną w dół. Podawać z cebulą, pomidorem, sałatą, sosem i ketchupem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...