Burger Sliders
Artykuł zewnętrzny
Burger Sliders
Składniki:
4 plastry boczku
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki zmielonego czosnku
3 kg chudego mielonego mięsa wołowego
2 łyżki sosu Worcestershire
sól i pieprz
24 bułeczki
4 plastry boczku
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki zmielonego czosnku
3 kg chudego mielonego mięsa wołowego
2 łyżki sosu Worcestershire
sól i pieprz
24 bułeczki
Przygotowanie:
Boczek drobno pokrojony usmażyć na patelni, zdjąć i odsączyć na papierowych ręcznikach. Zachować 2 łyżki wytopionego tłuszczu. Na tej samej patelni usmażyć cebulę , następnie dodać czosnek i smażyć jeszcze ok. 30 sek. W dużej misce wymieszać wołowinę, boczek, cebulę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Uformować 24 małe kotleciki. Rozgrzać grill i piec hamburgery ok. 7 min. raz obracając. Podawać w bułce z ulubionymi dodatkami (pomidor, cebula, sałata itp.)
Boczek drobno pokrojony usmażyć na patelni, zdjąć i odsączyć na papierowych ręcznikach. Zachować 2 łyżki wytopionego tłuszczu. Na tej samej patelni usmażyć cebulę , następnie dodać czosnek i smażyć jeszcze ok. 30 sek. W dużej misce wymieszać wołowinę, boczek, cebulę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Uformować 24 małe kotleciki. Rozgrzać grill i piec hamburgery ok. 7 min. raz obracając. Podawać w bułce z ulubionymi dodatkami (pomidor, cebula, sałata itp.)