Buraczkowe szaleństwo

19 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

300 g makaronu
2 tarte surowe buraki
250 g pomidorków koktajlowych
100 g mince (roszpunki)
Sos: majonez
pół cytryny
sól
pieprz
olej o neutralnym smaku
pęczek pietruszki
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą. Pomidorki przejąć na pół. Wymieszać w dużej misce makaron, pomidory i tarte burkai. Przygotować sos. Wlać majonez do miseczki, dodać sok z cytryny, pieprz, sól i olej, stale mieszając, tak, by otrzymać jednorodną mieszaninę. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Dodać sos do makaronu połączyć i chłodzić przez co najmniej dwie godziny. Przed podaniem dodać przyprawy. Dobrze wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...