Buraczki zasmażane z sokiem z czarnej porzeczki

1 listopada 2012,
dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

30 dag buraczków ugotowanych w skórce. 1 cebula pokrojona w piórka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1/3 kostki masła, 1,5 łyżki mąki, 1/2 szklanki soku z czarnej porzeczki,ocet jabłkowy, sól, pieprz, majeranek, cukier

Wykonanie:

Buraczki obrac i pokroic w słupki. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać mąkę i rozprowadzić. Dodać buraki, wymieszać, następnie wlać sok z czarnej porzeczki, zamieszać i lekko poddusić. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, octem, cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie wybieracie się na urlop?
Bardzo fajne miejsce również polecam, a szczególnie podoba mi się to, że tam...
Gdzie wybieracie się na urlop?
Ciekawą ofertę ma hotel Manor House SPA w Chlewiskach koło Szydłowca w woj. świętokrzyskim,...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Przybranie na wadze jest dobrym pomysłem. Wtedy sylwetka będzie bardziej proporcjonalna, a kolana...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Warto wzbogacić dietę w białko, np, są różne produkty wysokobiałkowe, są też odżywki dla...