Buraczki zasmażane z sokiem z czarnej porzeczki

1 listopada 2012, dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

30 dag buraczków ugotowanych w skórce. 1 cebula pokrojona w piórka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1/3 kostki masła, 1,5 łyżki mąki, 1/2 szklanki soku z czarnej porzeczki,ocet jabłkowy, sól, pieprz, majeranek, cukier

Wykonanie:

Buraczki obrac i pokroic w słupki. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać mąkę i rozprowadzić. Dodać buraki, wymieszać, następnie wlać sok z czarnej porzeczki, zamieszać i lekko poddusić. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, octem, cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...