Buraczki z kapustą

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg buraków czerwonych
    1 kg kapusty białej
    30 dag cebuli
    zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki soli

      Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.

      file1264798148



      FORUM - bieżące dyskusje

      Domy modułowe - opinie
      Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
      Egzotyczne zwierzęta w domach?
      Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
      Przewożenie dziecka w taksówce
      Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
      Modny manicure na imprezę
      Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.