Buraczki z kapustą

29 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg buraków czerwonych
    1 kg kapusty białej
    30 dag cebuli
    zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki soli

      Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.

      file1264798148



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wattpad - korzystacie?
      Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
      Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
      A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
      Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
      Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
      Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
      Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...