Buraczki z kapustą

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg buraków czerwonych
    1 kg kapusty białej
    30 dag cebuli
    zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki soli

      Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.

      file1264798148



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wydarzenia w Twoim mieście !
      Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
      Ploteczki - ogólny Off Topic :D
      A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
      Koronawirus - porady, obalanie mitó…
      U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
      Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
      Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...