Buraczki na ostro

6 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 buraki
2-4 ząbki czosnku
łyżeczka świeżych ziół (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
sól
1 łyżka oleju
1 łyżeczka octu

Przygotowanie:

Ugotowane i obrane buraki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić według uznania. Marynować w lodówce min. 3 godziny. Sałatka jest najsmaczniejsza na drugi dzień. Idealnie pasuje do czerwonego i białego mięsa.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...