Buraczki duszone w śmietanie

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg buraków

1 łyżka soli

150 ml śmietany 18%

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

2 łyżeczki jabłkowego octu winnego

¼ łyżeczki fruktozy

Buraki ugotować z łyżką soli tak, aby były lekko twardawe. Ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Wlać do garnka, dodać starte buraki i gotować na małym ogniu przez około 15 minut (do momentu, aż buraki będą dostatecznie miękkie). Dodać ocet i fruktozę. Wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty.

Smacznego!

file1258473514



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz