Buraczki do słoika

7 września 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 2,5 kg buraczków, 7 łyżek cukru, 2 łyżki soli, 13 łyżek octu.

Buraczki umyć, ugotować do miękkości. Przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o  średnich oczkach. Dodać resztę składników. Przełożyć do słoików, pasteryzować ok. 7 min.

Przepis jeszcze od mojej prababci:)

file1315392145



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...