Buraczki do słoika

7 września 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 2,5 kg buraczków, 7 łyżek cukru, 2 łyżki soli, 13 łyżek octu.

Buraczki umyć, ugotować do miękkości. Przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o  średnich oczkach. Dodać resztę składników. Przełożyć do słoików, pasteryzować ok. 7 min.

Przepis jeszcze od mojej prababci:)

file1315392145



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....