Bułki z ziemniakami

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 g mąki

  • 100 g ugotowanych zmielonych ziemniaków
  • 10 g drożdży
  • 250 ml wody
  • Kilka łyżeczek maku

Drożdże wymieszać z 100 ml ciepłej wody, przykryć i odstawić na 15 minut. Mąkę przesiać, wymieszać z ziemniakami, zaczynem i pozostałą wodą. Wyrobić ciasto, przykryć i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto zagnieść, uformować bułki, posypać makiem, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Piec ok. 25 minut w 200˚C.

file1289713488



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...