4 małe bułeczki
250 g mielonego mięsa
200 -250 g Sosu spaghetti ( w słoiku) np.Łowicz
1 łyżka posiekanej pietruszki
100g startego żółtego sera
Odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, z pozostałej części
wydrążamy miąższ. Na rozgrzanej oliwie (2Łyżki) podsmażyć mięso i
wydrążony miąższ. Dodać Sos spaghetti ,wymieszać i podgrzać około 5
minut. Dodać posiekaną, pietruszkę wymieszać. Bułki opiekamy kilka
minut w rozgrzanym do 160 stopni C piekarniku. Do bułek nakładamy farsz i
posypujemy połową sera. Bułki zamykamy „czapeczkami”, które
smarujemy odrobiną masła oraz posypujemy resztą sera. Wkładamy do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i opiekamy przez 5 minut.