Bułeczki z farszem

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
    4 małe bułeczki
    250 g mielonego mięsa
    200 -250 g Sosu spaghetti ( w słoiku) np.Łowicz
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    100g startego żółtego sera

Odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, z pozostałej części
wydrążamy miąższ. Na rozgrzanej oliwie (2Łyżki) podsmażyć mięso i
wydrążony miąższ. Dodać Sos spaghetti ,wymieszać i podgrzać około 5
minut. Dodać posiekaną, pietruszkę wymieszać. Bułki opiekamy kilka
minut w rozgrzanym do 160 stopni C piekarniku. Do bułek nakładamy farsz i
posypujemy połową sera. Bułki zamykamy „czapeczkami”, które
smarujemy odrobiną masła oraz posypujemy resztą sera. Wkładamy do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i opiekamy przez 5 minut.

file1363508478