Bulbonaj z ziemniaczków po litewsku

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

7 ugotowanych ziemniaków

Szklanka mąki

Pieprz

Jeszcze gorące ziemniaki utłuc. Kiedy ostygną dodać przesiana mąkę i pieprz. Wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić w kwadraty, ułożyć na blasze. Piec aż się zrumienią w 170˚C.

file1289712923



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...