Budyń z dyni

16 września 2013,
dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki potrzebne na 5 porcji budyniu

miąższ dyni 500 g

bułka tarta 4 łyżki

5 jajek

5 łyżek cukru

Skórka otarta z 1 cytryny

Dynię rozgotować i przetrzeć przez sito lub zmiksować w blenderze. Z białek ubić pianę i usztywnić cukrem. Miąższ dyni połączyć z żółtkami i bułką tartą, następnie dodać pianę i delikatnie wymieszać, włożyć do formy wysmarowanej masłem. Zamknąć. Gotować w łaźni wodnej 45 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...