Brzoskwiniowy kawy czar
Uwielbiam kawy aromatyzowane owocami.
Czas: 10 minut
Składniki:
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej naturalnej
3/4 filiżanka przegotowanej gorącej wody
3 łyżki aromatycznego syropu brzoskwiniowego
1/2 obranej ze skórki dojrzałej – słodkiej brzoskwini (lub brzoskwini w syropie)
wiórki czekoladowe do posypania
Zagotować wodę syropem i brzoskwinią. Wsypać kawę i przelać gorącą do malaksera. Miksować aż pojawi się pianka. Przelać do filiżanki. Nałożyć łyżeczką na wierzch piankę, która się wytworzyła. Posypać wiórkami czekolady. Udekorować.
Chciałam się pochwalić. Od wczoraj moje przepisy na kawy, herbaty oraz przepisy, w których wykorzystano napary herbaciane (w tym ziołowe i owocowe herbaty) i kawowe będą sukcesywnie zamieszczane w Gazetce „Przy Filiżance .pl „. Tu można poczytać ją w wydaniu internetowym.
http://www.przyfilizance.pl/