Brzoskwinie z amarantusem

13 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Deser z mało znanego u nas zboża Amarantus .

Czas : 30 minut

Składniki :

4 połówki brzoskwiń z syropu

¼ szklanki Amarantusa

1/2 syropu od brzoskwiń

½ szklanki śmietanki

1 łyżeczka miodu do smaku

szczypta kurkumy

Zmieszać syrop ze śmietanką i zagotować z odrobiną kurkumy i miodem . Wsypać amarantus i gotować na małym gazie do miękkości ok. 10 minut . Odcedzić z resztek płynu .Dodać odrobinę miodu do smaku. Ostudzić . Napełnić 2 połówki brzoskwiń .Pozostałe brzoskwinie pokroić w kostkę i obłożyć napełnione połówki .Schłodzić w lodówce .

file1271169789



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 5 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...