Bruselka w sosie jogurtowym

1 kwietnia 2012,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dkg.brukselki

1 średnia cebula,

3/4 szklanki naturalnego jogurtu,

1 łyżka masła,

1 łyżka mąki,

natka pietruszki lub koperek,

sól i pieprz.

Przyrządzenie:

Z brukselki zdjąć wierzchnie liście.

opłukać i obgotować ok.1o min. w osolonej wodzie. Odcedzić i osączyć na sicie. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać brukselkę,oprószyć mąką,wlać jogurt,doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 min.Posypać natką pietruszki lub koperkiem. Podawać na gorąco. Pyszne, lekkie i zdrowe.

file1333292951



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...