Bruselka w sosie jogurtowym

1 kwietnia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

80 dkg.brukselki

1 średnia cebula,

3/4 szklanki naturalnego jogurtu,

1 łyżka masła,

1 łyżka mąki,

natka pietruszki lub koperek,

sól i pieprz.

Przyrządzenie:

Z brukselki zdjąć wierzchnie liście.

opłukać i obgotować ok.1o min. w osolonej wodzie. Odcedzić i osączyć na sicie. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać brukselkę,oprószyć mąką,wlać jogurt,doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 min.Posypać natką pietruszki lub koperkiem. Podawać na gorąco. Pyszne, lekkie i zdrowe.

file1333292951



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...