Bruschetta ze szpinakiem i botwinką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

12 kwietnia 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200g szpinaku mrożonego
ciabatta (ew.kromki czerstwego chleba)
2 pęczki botwniki
4 ząbki czosnku
100g sera lazur
8 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz
szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

– Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
– Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
– Na patelni grilowej podsmażamy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
– Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...