Bruschetta z pomidorem i mozzarellą

21 lutego 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny
  • 6 kromek chleba bawarskiego lub innego dobrego, pszennego chleba
  • 1 duży pomidor
  • 10-12 kuleczek mozzarelli
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • 2 małe ząbki czosnku
  • sól morska prowansalska
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Pomidora zalać wrzątkiem, usunąć skórkę. Pokroić w kosteczkę (bez pestek). Mozzarelki pokroić w plasterki, czosnek rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać w miseczce z oliwą, solą i szczyptą pieprzu – nałożyć obficie na kromki chleba. Piec w temp 180 stopni – do momentu roztopienia się sera i przypieczenia skórki chleba. Gotowe można jeszcze posypać tymiankiem

file1296514612