Bruschetta z pomidorem i mozzarellą

21 lutego 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny
  • 6 kromek chleba bawarskiego lub innego dobrego, pszennego chleba
  • 1 duży pomidor
  • 10-12 kuleczek mozzarelli
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • 2 małe ząbki czosnku
  • sól morska prowansalska
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Pomidora zalać wrzątkiem, usunąć skórkę. Pokroić w kosteczkę (bez pestek). Mozzarelki pokroić w plasterki, czosnek rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać w miseczce z oliwą, solą i szczyptą pieprzu – nałożyć obficie na kromki chleba. Piec w temp 180 stopni – do momentu roztopienia się sera i przypieczenia skórki chleba. Gotowe można jeszcze posypać tymiankiem

file1296514612



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...