Browarki – chrupkie mięsne kąski w piwie

5 marca 2013,
dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

30 dag filetów z kurczaka, sok z 1/2  cytryny, suszone zioła prowansalskie lub rozmaryn, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka piwa, 1 jajko, sól, pieprz, tłuszcz do formy.

Mąkę przesiać do miski, a następnie zmiksować z jajkiem i piwem, doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut. Mięso, umyć, osuszyć i pokroić na paseczki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, odstawić na 20 minut. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

file1362494145



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....