Brokuły zapiekane w koglu-moglu

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 brokuły

4 jajka

2 łyżki cukru

2 łyżki masła

sól

pieprz

łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie:

Brokuły sparzyć w gorącej wodzie przez 2 minuty. Z cukru i jajek utrzeć kogel- mogel. Brokuły przesmażyć na maśle i ułożyć w żaroodpornym półmisku. Polać koglem-moglem i zapiekać w temp. 190 stopni przez ok. 7 minut. Po zapieczeniu posypać posiekanym koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...