Brokuły zapiekane w koglu-moglu

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 brokuły

4 jajka

2 łyżki cukru

2 łyżki masła

sól

pieprz

łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie:

Brokuły sparzyć w gorącej wodzie przez 2 minuty. Z cukru i jajek utrzeć kogel- mogel. Brokuły przesmażyć na maśle i ułożyć w żaroodpornym półmisku. Polać koglem-moglem i zapiekać w temp. 190 stopni przez ok. 7 minut. Po zapieczeniu posypać posiekanym koperkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pomysł na prezent dla dziecka
Ja swoim dzieciom jak byli mali to kupowałam wszelkiego rodzaju puzzle, klocki, układanki, tablice...
Związek z niższym chłopakiem
Mój mąż jest mojego wzrostu a nawet może z cm niższy. Powiem szczerze,...
kolor ubrań
W nadchodzącym sezonie w modzie damskiej, modne kolory wiosna-lato 2024 takie, jak: elegancka biel,...
Coraz częstsze bóle nóg
Najczęściej stanowią także pierwszy objaw problemów z układem krążenia. Obrzęki nóg pojawiają się najczęściej...