Brokuły z pomidorami

22 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • brokuł – 1 szt
  • fasola czerwona – 1 puszka
  • jogurt naturalny – 1 małe opakowanie
  • koperek świeży – 1 natka
  • majonez – 4-6 łyżek
  • pieprz czarny – 1 do smaku
  • pomidory – 3-4 małe
  • sól – – do smaku

Sposób przygotowania

Do gorącej i osolonej wody wkładamy brokuł, następnie przelewamy go zimną wodą i dzielimy na cząstki. Pomidory kroimy na małe ćwiartki, Przygotowujemy sos: fasolę czerwoną odcedzamy z zalewy, dodajemy posiekany koperek, majonez i jogurt naturalny, doprawiamy do smaku. Na  półmisku układamy na przemian brokuły podzielone na cząstki i pomidory pokrojone w ćwiartki. Na środek półmiska wlewamy przygotowany przez nas sos.