Brokuły z pomidorami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- brokuł – 1 szt
- fasola czerwona – 1 puszka
- jogurt naturalny – 1 małe opakowanie
- koperek świeży – 1 natka
- majonez – 4-6 łyżek
- pieprz czarny – 1 do smaku
- pomidory – 3-4 małe
- sól – – do smaku
Sposób przygotowania
Do gorącej i osolonej wody wkładamy brokuł, następnie przelewamy go zimną wodą i dzielimy na cząstki. Pomidory kroimy na małe ćwiartki, Przygotowujemy sos: fasolę czerwoną odcedzamy z zalewy, dodajemy posiekany koperek, majonez i jogurt naturalny, doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy na przemian brokuły podzielone na cząstki i pomidory pokrojone w ćwiartki. Na środek półmiska wlewamy przygotowany przez nas sos.