Brokuł pod chrupiącą chmurką

31 sierpnia 2012,
dodał: zawieszona
Artykuł zewnętrzny

Brokuł ugotowany – aldente (można tylko zaparzyć) – podzielić na kawałki
Sos-Chmurka
-Jogurt grecki
-2 ząbki czosnku
-sól
-pieprz
-garść płatków migdałowych
-garść orzechów włoskich – rozdrobnionych
Jogurt połączyć z rozgniecionym czosnkiem, dodać sól i  pieprz.
Migdały i orzechy uprażyć na rozgrzanej patelni
Rozłożyć brokuł na półmisku, polać jogurtem (chmurką).  Wierzch ozdobić uprażonym migdałami i orzechami
Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...