Bombowe babeczki
Artykuł zewnętrzny
Ciasto: 225 g mąki, 100 g cukru, jajko, szczypta soli, 50 ml oleju, 200 ml mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka olejku waniliowego, 2 Snickersy (po 58g).
Mąkę zmieszać ze szczyptą soli, proszkiem i cukrem. Jajko utrzeć z mlekiem, olejem i olejkiem waniliowym. Następnie stopniowo dodawać sypkie produkty. Na koniec dodać posiekane batony. Nałożyć do foremek na muffinki, piec ok. 20 min w temp. 190st. Przestudzić.
Śmietanka: 1/2 l śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 Snickersy (po 58g).
Śmietanę ubić z pudrem. Nałożyć do szprycy i udekorować babeczki. Posypać bardzo drobno posiekanymi batonami.
Babeczki są rewelacyjne. Pasują na każdą okazję i nie są zbyt pracochłonne.