URODA I ZDROWIE

Boczniaki w pomidorach – wege obiad

20 stycznia 2016, dodał: dietetyk medyczny

Pyszny i ekspresowy wegetariański obiad z grzybami w roli głównej. Boczniaki do złudzenia przypominają mięso – odpowiednio doprawione doskonale imitują flaczki! A są zdecydowanie lżej strawne, mniej kaloryczne i po prostu zdrowsze.

Spróbujcie! :)

bbb

składniki:

250 g boczniaków
1 marchewka
2 ziemniaki
pół żółtej papryki
0,5 kg świeżych pomidorów (lub 1 puszka)
pół cebuli
łyżka oleju rzepakowego lub oliwy

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną marchewkę i paprykę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, dolej pół szklanki wody i duś 10 minut pod przykryciem(aż ziemniaki będą miękkie). W tym czasie umyj i pokrój w paski grzyby, dodaj do warzyw wraz z pomidorami, przypraw do smaku pieprzem, solą i chilli i duś jeszcze kwadrans.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

biustonosze
Fajne i tanie biustonosze można kupić w sieci, np. w sklepie julimex...
Epilfree
A ja używam kremów do depilacji i na żadne zabiegi się nie wybieram:)
zapuszczanie włosów
A ja podcinam co miesiąc o 1 cm, w czasie pełni - tak radzi...
Masło shea - co z nim zrobić?
Ja używam masła shea w połączeniu z olejem kokosowym - są świetne...