Boczniaki smażone z warzywami

25 stycznia 2023, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Fantastyczna przekąska z boczniaków,  czyli grzybów, które dostępne są na straganach z warzywami i grzybami o każdej porze roku. Można ją serwować z ryżem lub makaronem, dzięki dodatkowi warzyw są świetną propozycją dla osób na diecie i wegetarian.  Boczniaki posiadają aż 70 procent białka, oraz nienasycone tłuszcze. Dodatkowo znajdziesz w nich sole mineralne oraz witaminy. Nie zabrakło też wapna, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, selenu oraz jodu. To wszystko sprawia, że boczniaki poprawiają odporność organizmu i pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Zaleca się spożywanie boczniaków osobom cierpiącym na cukrzycę i miażdżyce. 

boczniaki z warzywami

składniki:

300 gram boczniaków

cebula

2 marchewki

łodyga selera naciowego

czerwona papryka

łyżka syropu klonowego bez cukru

45 ml sosu sojowego

papryczka chili

3 ząbki czosnku

starty imbir

sok z połowy limonki lub cytryny

oliwa z oliwek lub olej sezamowy

Na oleju podsmażamy pokrojone cienko boczniaki, dodajemy pokrojone w słupki warzywa, czosnek,  całość smażymy do miękkości. Na koniec dodajemy imbir, sos z limonki, sos klonowy, posypujemy na koniec sezamem i gotowe!.

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kiedy wg Was skończy się wojna na U…
Ja obstawiam lipiec tego roku
Koszty pozycjonowania strony
Fajną opcją jest reklama na Fb, pozwala dotrzeć do wielu odbiorców, którzy są zainteresowani...
Klub puszystych
Podstawą jest odstawić węglowodany, bo to jest kluczowa przyczyna tycia, niszczy gospodarkę hormonalną...
Modne kolory na wiosnę
Pewnie żółty będzie w modzie...