Boczek rolowany

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg boczku chudego i cienkiego

sól, pieprz

majeranek

czosnek

cebula

papryka ostra

Boczek najlepiej na nos posolić, posypać pieprzem oraz natrzeć posiekanym czosnkiem. Włożyć do torebki foliowej i wstawić do lodówki. Na drugi dzień posypać ostrą papryką, majerankiem i zwinąć. Związać mocno z dwóch stron i upiec. Po wystygnięciu zdjąć sznurek i pokroić w lasterki. Podawać z pieczywem i musztardą.

file1264268030



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Konsultant ślubny Gdańsk
Jak się jest zapracowanym, to nie wiem kiedy samemu można to wszystko załatwić......
Problem emocjonalny z AZS
Poza tym osoba taka czuje wstyd, że wygląda źle...
Drogerie DM
Trudno z nim konkurować na małym rynku, to jednak wyrobiona już marka...
Dzieci i chodziki
Małe dziecko jest z reguły bardzo aktywne, więc poznaje świat i na własną rękę,...