Boczek rolowany

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg boczku chudego i cienkiego

sól, pieprz

majeranek

czosnek

cebula

papryka ostra

Boczek najlepiej na nos posolić, posypać pieprzem oraz natrzeć posiekanym czosnkiem. Włożyć do torebki foliowej i wstawić do lodówki. Na drugi dzień posypać ostrą papryką, majerankiem i zwinąć. Związać mocno z dwóch stron i upiec. Po wystygnięciu zdjąć sznurek i pokroić w lasterki. Podawać z pieczywem i musztardą.

file1264268030



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.