Boczek pieczony z cebulą

27 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg chudego boczku
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
ostra papryka
majeranek
imbir świeży

Boczek natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem, zostawić najlepiej na noc w chłodnym miejscu szczelnie przykryte. Na drugi dzień przed pieczeniem posypać papryką, obłożyć imbirem drobno pokrojonym i posypać majerankiem. Na wierzchu ukłożyć cebulę grubo pokrojoną. Piec około 1,5 godziny.

file1264606074



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...