Boczek pieczony z cebulą

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg chudego boczku
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
ostra papryka
majeranek
imbir świeży

Boczek natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem, zostawić najlepiej na noc w chłodnym miejscu szczelnie przykryte. Na drugi dzień przed pieczeniem posypać papryką, obłożyć imbirem drobno pokrojonym i posypać majerankiem. Na wierzchu ukłożyć cebulę grubo pokrojoną. Piec około 1,5 godziny.

file1264606074



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...