Boczek z cukinią – danie jednogarnkowe | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Boczek z cukinią – danie jednogarnkowe

19 lutego 2011, dodał: anetka129
Artykuł zewnętrzny
  • 5 dkg wędzonego gotowanego boczku
  • 1/2 małej cukinii
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 czarne oliwki bez pestek
  • 2 suszone pomidory
  • 1 łyżeczka przyprawy Delikat do kurczaka

Boczek kroimy w bardzo cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy suchą patelnię, kładziemy na nią plasterki boczku i wytapiamy. Cukinię kroimy w plasterki grubości 3 – 4 mm. Ząbki czosnku i osączone oliwki kroimy na pół wzdłuż. Gdy boczek się wytopi – zdejmujemy go z patelni i na tłuszcz wrzucamy czosnek oraz cukinię. Każdy plaster posypać Delikatem. Kiedy czosnek się zrumieni – zdejmujemy go z patelni. W jego miejsce wrzucamy pokrojone oliwki, które smażymy ok.. 1 minuty. Dosmażamy cukinię, posypując z drugiej strony pozostałym Delikatem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...