Boczek faszerowany grzybami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Boczek faszerowany grzybami

10 grudnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1386704556składniki:

1,5 kg boczku bez skóry
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
80 g suszonych grzybów
1 łyżka żurawiny
2 łyżki orzechów włoskich
sól,pieprz,majeranek,oregano,papryka słodka,2 liście laurowy,1/2
łyżeczki tymianku

Grzyby moczymy przez kilka godzin, gotujemy i siekamy za pomocą
blendera.Cebulę również siekamy, podsmażamy i łączymy z
grzybami, żurawiną,orzechami siekanymi w blenderze, przyprawiamy solą i
pieprzem. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) nacieramy
roztartym
czosnkiem,solą,pieprzem,majerankiem,oregano,tymiankiem i papryką.
Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy. Obowiązujemy bawełnianą nicią, na
wierz kładziemy liście laurowe i odstawiamy na kilka godzin do
lodówki.Tak przygotowany boczek wkładamy do brytfanny,podlewamy wodą i
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 2godz. W
czasie pieczenia dolewamy wodę. Po godzinie wierz boczku przykrywamy
folią aluminiową



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz