Boczek faszerowany grzybami

10 grudnia 2013,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1386704556składniki:

1,5 kg boczku bez skóry
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
80 g suszonych grzybów
1 łyżka żurawiny
2 łyżki orzechów włoskich
sól,pieprz,majeranek,oregano,papryka słodka,2 liście laurowy,1/2
łyżeczki tymianku

Grzyby moczymy przez kilka godzin, gotujemy i siekamy za pomocą
blendera.Cebulę również siekamy, podsmażamy i łączymy z
grzybami, żurawiną,orzechami siekanymi w blenderze, przyprawiamy solą i
pieprzem. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) nacieramy
roztartym
czosnkiem,solą,pieprzem,majerankiem,oregano,tymiankiem i papryką.
Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy. Obowiązujemy bawełnianą nicią, na
wierz kładziemy liście laurowe i odstawiamy na kilka godzin do
lodówki.Tak przygotowany boczek wkładamy do brytfanny,podlewamy wodą i
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 2godz. W
czasie pieczenia dolewamy wodę. Po godzinie wierz boczku przykrywamy
folią aluminiową



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...