Boczek faszerowany grzybami

10 grudnia 2013,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1386704556składniki:

1,5 kg boczku bez skóry
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
80 g suszonych grzybów
1 łyżka żurawiny
2 łyżki orzechów włoskich
sól,pieprz,majeranek,oregano,papryka słodka,2 liście laurowy,1/2
łyżeczki tymianku

Grzyby moczymy przez kilka godzin, gotujemy i siekamy za pomocą
blendera.Cebulę również siekamy, podsmażamy i łączymy z
grzybami, żurawiną,orzechami siekanymi w blenderze, przyprawiamy solą i
pieprzem. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) nacieramy
roztartym
czosnkiem,solą,pieprzem,majerankiem,oregano,tymiankiem i papryką.
Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy. Obowiązujemy bawełnianą nicią, na
wierz kładziemy liście laurowe i odstawiamy na kilka godzin do
lodówki.Tak przygotowany boczek wkładamy do brytfanny,podlewamy wodą i
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 2godz. W
czasie pieczenia dolewamy wodę. Po godzinie wierz boczku przykrywamy
folią aluminiową



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.