Boczek duszony z kaszą gryczana

27 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Smakowity boczek, polecam.

* boczek chudy wieprzowy 1 kg
* sól
* pieprz
* cebula 2 szt
* majeranek
* masło roślinne
* papryka 1 szt
* kasza gryczana
* wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki

Boczek posypać przyprawami, odstawić na 3 godziny. Ostrym nożem, pokroić dowolne kawałki, obsmażyć na złoty   kolor na maśle roślinnym. Cebulę podsmażyć na tej samej patelni, dodać sól,  pieprz, paprykę, majeranek, wino, ułożyć  boczek i dusić pod przykryciem około 40 min na małym ogniu. Ugotować kaszę gryczaną i podawać z boczkiem.
Smacznego.

file1267281793



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.