Błyskawiczny makaron z tuńczykiem w 25 min.:)

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smacznie a przy tym niedrogie i proste danie:)

Składniki:

200g sera pleśniowego z niebieską pleśnią

500 g makaronu spaghetti

pół puszki kukurydzy

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 pęczek natki pietruszki

sól, pieprz

Wykonanie:

W garnku zagotowuję 2 litry wody. Makaron gotuję tak jak pisze na opakowaniu. Gdy będzie już ugotowany odcedzam go na sitku, Osobno odcedzam kukurydzę i łączę ją z makaronem. Kruszę ser pleśnowy i również dodaję go do makaronu, delikatnie mieszając. Tuńczyka z sosem dodaję do makaronu i całość dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki drobno siekam. Tak przyrządzany makaron podaję na gorąco. Na wierz posypuję go natką pietruszki.

file1307194849



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz