Błyskawiczne risotto w 20 min.
Artykuł zewnętrzny
Kiedy jestem bardzo głodna a nie mam czasu na przygotowanie jakiegoś wykwintnego dania w bardzo szybki sposób przygotowuję sobie smaczne risotto.
Składniki:
- Filet z kurczaka
- 2 cebule
- 40 dag ryżu
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 szklanki bulionu grzybnego
- czosnek granulowany
- przyprawa do kurczaka
- pieprz, sól olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięsą myję, osuszam i kroję w kostkę. Po czym oprószam go solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie smażę je na oleju. Ryż gotuję na sypko a cebule obieram i kroję w kostkę. Podsmażam ją na oleju oraz wsypuję do niej ugotowany ryż i jeszcze momencik smażę. Bulion mieszam z przecierem i wlewam do ryżu, pod przykryciem całość chwilę duszę. Wkładam mięso do pozostałych składników doprawiam czosnkiem i jeszcze chwilę duszę od czasyu do czasu mieszając.