Błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana

30 czerwca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Danie pt. „przegląd lodówki” lub inaczej mówiąc „na winie” – czyli co nam się nawinie to wrzucamy do woka :)

Potrzebne będą:

Ugotowane ziemniaki, mogą być z poprzedniego dnia
papryka (dowolny kolor), por, pomidor
pętko suchej kiełbasy
łyżka oliwy, zioła, sól, pieprz

Możesz użyć także dowolne produkty, które Ci zawadzają w lodówce, a będą pasowały do potrawy.

Ziemniaki pokrój w grube plastry, paprykę pokrój w grubszą kostkę, pora drobno posiekaj, a kiełbasę pokrój w plasterki. W woku pogrzej olej, najpierw podsmaż ziemniaki, potem dodaj kiełbasę, następnie wrzuć posiekanego pora i paprykę. Smaż wszystko około 5 minut. Uważaj, aby się nie przypaliło, mieszaj co chwilę delikatnie drewnianą łopatką. Pod koniec dodaj pokrojonego w grubą kostkę pomidora i ew. kilka łyżek wody jeśli czujesz, że potrawa robi się sucha. Dopraw do smaku i posyp posiekaną natką pietruszki

file1309442244



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz