Blok czekoladowy

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mleka w proszku
1 kostka margaryny (250 g)
2 szklanki cukru
10 dag herbatników
4 łyżki kakao
10 dag rodzynek lub orzechów

Mleko w proszku wymieszać z kakao kakao rodzynkami. Herbatniki pokruszyć, margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać około ½ szklanki wody, wlać aromat migdałowy.
Cały czas mieszając, zagotować. Garnek z masą zdjąć z ognia, wsypać mleko z dodatkiem  herbatników i rodzynek, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do podłużnej blaszki i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

file1264265387



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...