Blok czekoladowy

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mleka w proszku
1 kostka margaryny (250 g)
2 szklanki cukru
10 dag herbatników
4 łyżki kakao
10 dag rodzynek lub orzechów

Mleko w proszku wymieszać z kakao kakao rodzynkami. Herbatniki pokruszyć, margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać około ½ szklanki wody, wlać aromat migdałowy.
Cały czas mieszając, zagotować. Garnek z masą zdjąć z ognia, wsypać mleko z dodatkiem  herbatników i rodzynek, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do podłużnej blaszki i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

file1264265387



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...