Bitki z karkówki z cebulą

7 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 50 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 600 g karkówki wieprzowej,
– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 3 średnie cebule,
– 1 łyżeczka majeranku,
– 3 ziarna ziela angielskiego,
– 1 liść laurowy,
– 4 łyżki mąki.
Przygotowanie:
1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
2. Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
3. Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Wrzuć Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak wszystkich składników potrawy. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.

Bitki z karkowki z cebula 0

 



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...