Biszkopt z galaretką i porzeczkami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • 4 jaja
  • cukier pół szklanki
  • cola 2 łyżki
  • 100 gram margaryny rozpuszczonej
  • 100 gram mąki ziemniaczanej
  • 100 gram mąki tortowej
  • porzeczki czarne 60 deko
  • 3 galaretkŻółtka ubiłam z cukrem dodałam białka i nadal miksowałam az powstał puch . Dodałam rozpuszczona margarynę i colę . Obydwie maki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką. Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej . Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na biszkopt i zalałam tężejącą galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki . Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze wody . i agrestowe na litr wody szybciej tężeje zwłaszcza z owocami

file1342280737



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...