Biszkopt z galaretką i porzeczkami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • 4 jaja
  • cukier pół szklanki
  • cola 2 łyżki
  • 100 gram margaryny rozpuszczonej
  • 100 gram mąki ziemniaczanej
  • 100 gram mąki tortowej
  • porzeczki czarne 60 deko
  • 3 galaretkŻółtka ubiłam z cukrem dodałam białka i nadal miksowałam az powstał puch . Dodałam rozpuszczona margarynę i colę . Obydwie maki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką. Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej . Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na biszkopt i zalałam tężejącą galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki . Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze wody . i agrestowe na litr wody szybciej tężeje zwłaszcza z owocami

file1342280737