Biszkopt z galaretką i porzeczkami
Artykuł zewnętrzny
- 4 jaja
- cukier pół szklanki
- cola 2 łyżki
- 100 gram margaryny rozpuszczonej
- 100 gram mąki ziemniaczanej
- 100 gram mąki tortowej
- porzeczki czarne 60 deko
- 3 galaretkŻółtka ubiłam z cukrem dodałam białka i nadal miksowałam az powstał puch . Dodałam rozpuszczona margarynę i colę . Obydwie maki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką. Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej . Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na biszkopt i zalałam tężejącą galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki . Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze wody . i agrestowe na litr wody szybciej tężeje zwłaszcza z owocami