Biszkoptowe muffinki – najprostsze na świecie
Artykuł zewnętrzny
składniki:
100 g mąki
100 g cukru
3 jajka
1/2 łyżeczki proszku dopieczenia
cukier waniliowy
Dodatki:
wg uznania:
– owoce, czekolada, mus jabłkowy
– ubić pianę z trzech białek
– pod koniec ubijania dodawać partiami cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać
– do piany z cukrem dodać 3 żółtka i wymieszać
– dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
-masę nakładać do foremek – najpierw 2/3 masy, potem nałożyć wybrany dodatek i przykryć ciastem
– piec ok 20 min w temp. 170C
po wyjęciu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Świetnie smakują z konfiturami lub bitą śmietaną!!!
SMACZNEGO!!!
Wykonanie – szybko, łatwo i przyjemnie i tanio!