Biszkopt z truskawkami

27 czerwca 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

7 jajek
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
3 łyżki wody
1 łyżka octu

masło/ margaryna

truskawki

cukier puder

    Jajka ubijamy z cukrem, dość długo. Dodajemy pozostałe składniki, na końcu mąkę z  proszkiem. Formę do ciasta należy wysmarować masłem lub margaryną  i posypać mąką. Nakładamy ciasto i układamy na nim umyte truskawki. Ciasto pieczemy w temperaturze ok.  190 stopni C przez około 40 minut. Jak ciasto lekko ostygnie posypujemy cukrem pudrem.

    file1277659302



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...