Biszkopt z truskawkami

27 czerwca 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

7 jajek
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
3 łyżki wody
1 łyżka octu

masło/ margaryna

truskawki

cukier puder

    Jajka ubijamy z cukrem, dość długo. Dodajemy pozostałe składniki, na końcu mąkę z  proszkiem. Formę do ciasta należy wysmarować masłem lub margaryną  i posypać mąką. Nakładamy ciasto i układamy na nim umyte truskawki. Ciasto pieczemy w temperaturze ok.  190 stopni C przez około 40 minut. Jak ciasto lekko ostygnie posypujemy cukrem pudrem.

    file1277659302



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...