Biszkopt z truskawkami

12 czerwca 2010, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

20 dag masła

16 dag cukru

1 torebka cukru waniliowego

szczypta soli

4 jajka

20 dag mąki pszennej

4 dag mąki ziemniaczanej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

50 dag truskawek

Ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania kolejno wbijamy jajka. Do gładkiej masy przesiewamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Gdy składniki się połączą, przekładamy ciastodo natłuszczonej kwadratowej formyo boku 20 cm, posypujemy oczyszczonymi truskawkami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni. Ciepłe ciasto możemy posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

file1276337374



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...