Biszkopt z galaretką i wiśniami
Artykuł zewnętrzny
Żółtka ubiłam z cukrem na puch. Białka ubiłam ze szczypta soli tak , że jak odwracałam to nie wypadało z miski. białko dodałam do ubitych żółtek i zakręciłam mikserem połączyłam. Dodawałam stopniowo mąkę i mieszałam łyżką. Wylałam na blachę 26/30 i wstawiłam do piekarnika w 170 stopni na 25 minut. Galaretkę rozrobiłam w 1200 mili wody zagotowanej. i wstawiłam do lodówki ostudzona aby szybciej zastygła. Wiśnie wydrylowałam odcisnęłam sok posypałam cukrem zostawiłam na 1.1/2 godziny aż pościło sok i znowu odcisnęłam układałam na wystudzonym biszkopcie a potem zalałam zastygłą galaretką i do lodówki na 3 godziny wstawiłam.