Biszkopt z czereśniami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • 6 jaj
  • 270 gram mąki
  • 3 łyżki oranżady
  • cukier 150gram
  • czereśnie 1 kg
  • 3 galaretki wiśniowe

Ubiłam osobno białka ze szczypta soli i żółtka z cukrem połączyłam obie masy i zamieszałam łopatka drewnianą. Mąkę dodawałam przez sitko i mieszałam, oranżadę dodałam na końcu . Dzięki oranżadzie ciasto jest puszyste . Czereśnie wydrylowałam i  odcedziłam. Położyłam na upieczony ,wystudzony biszkopt. Rozrobiłam galaretkę w gotowanej wodzie w 1200 litra. Po wystudzeniu galaretki zalałam czereśnie i wstawiłam do lodówki do stężenia

file1342280851



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...