Biszkopt z brzoskwiniami

20 lipca 2012, dodał: jagusia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jajek

20 dag cukru

20 dag mąki

2 łyżki soku z cytryny

brzoskwinie świeże- kilka sztuk

cukier puder- do posypania

masło – do formy

bułka tarta – do formy

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzch położyć brzoskwinie, obrane i pokrojone w ćwiartki. Piec 40 minut w temp.  180 stop. C. Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz