Biszkopt z brzoskwiniami

20 lipca 2012,
dodał: jagusia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jajek

20 dag cukru

20 dag mąki

2 łyżki soku z cytryny

brzoskwinie świeże- kilka sztuk

cukier puder- do posypania

masło – do formy

bułka tarta – do formy

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzch położyć brzoskwinie, obrane i pokrojone w ćwiartki. Piec 40 minut w temp.  180 stop. C. Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...