Biszkopt z brzoskwiniami

20 lipca 2012, dodał: jagusia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jajek

20 dag cukru

20 dag mąki

2 łyżki soku z cytryny

brzoskwinie świeże- kilka sztuk

cukier puder- do posypania

masło – do formy

bułka tarta – do formy

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzch położyć brzoskwinie, obrane i pokrojone w ćwiartki. Piec 40 minut w temp.  180 stop. C. Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...