Bigos z sosem Tao Tao

22 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Smaczny bigosik – każdy się skusi…

Składniki:

Żeberka 80 dag
Nóżki wieprzowe krótkie2 szt
Kiełbasa cienka 20 dag
Boczek wędzony 20 dag
Kapusta kiszona 2 kg
Listek laurowy
Ziele angielskie
Grzyby suszone 1 garść
Śliwka kalifornijska 1/2 paczki
Marchew
cebula
Jałowiec 5 szt
Sos Tao Tao
Wegeta
Pieprz
Koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Mięso gotujemy, wyjmujemy. Najlepiej wywar przecedzić, żeby nie było drobnych kości. Następnie do wywaru wkładamy kapustę (jak jest bardzo kwaśna należy wcześniej przepłukać w wodzie i wycisnąć, oraz pokroić). Do gotującej się kapusty dodać namoczone wcześniej grzyby, śliwki, oraz startą na tarce marchew i cebulę. Mięso oberwać z kości, pokroić, dodać do kapusty. Bigos jest najsmaczniejszy jak się gotuje 2 dni. Drugiego dnia dodać sos Tao Tao, vegetę, odrobinę pieprzu. Wcześniej gotujemy mięso i kapustę bez soli.  A na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy.  Bigos z sosem Tao Tao jest ciemniejszy i dużo smaczniejszy. Polecam !

file1290453423



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...