Bigos z młodej kapusty

23 maja 2019, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego, 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy, 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego, 5 łyżek ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżka przyprawy do bigosu, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Nauczyła mnie go robić moja mama:)

file1316099770



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Bigos z młodej kapusty

  1. avatar Kataryna pisze:

    A ja taką robię, ale bez przecieru pomidorowego, daje świeżego pomidora

Dodaj komentarz do Kataryna


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺