Bigos warzywny

12 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1/2 glówki kapusty białej
  • marchewka
  • por
  • pietruszka
  • seler
  • 10 dkg pieczarek
  • 4 papryki konserwowe
  • przecier pomidorowy
  • ząbek czosnku
  • sol
  • pieprz
  • 1/4 kostki margaryny
  • Kapustę pokroic i zagotowac potem odsączyć. Wloszczyzne zetrzec na tarce o duzych oczkach.Por i pieczarki pokroic. Wszystko wlozyc do rondla z roztopionym tluszczem i dusic do miekkosci.Pod koniec duszenia dodac pokrojona papryke oraz przecier pomidorowy i starty czosnek.Doprawic sola i pieprzem.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Reportaże, książki oparte na faktac…
    Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
    ulubione filmy
    Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
    Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
    "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...