Bigos po cygańsku

25 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • sól
  • pieprz
  • przecier pomidorowy
  • olej
  • pieczarki obgotować ,pokroić w paski i usmażyć z trzema cebulami. Mięso mielone wymieszać z jajkami, posolić, opieprzyć, formować malutkie pulpeciki i smażyć na oleju. Do pieczarek dołożyć ogórki i paprykę pokrojone w paski oraz pulpeciki, wymieszać to z przecierem i przez chwilę podsmażyć.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Reportaże, książki oparte na faktac…
    Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
    ulubione filmy
    Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
    Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
    "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...