Biało w pieczarkach

9 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Poświątecznych improwizacji ciąg dalszy – czyli zagospodarowywanie tego co zostało .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 2 porcje białej kiełbasy ( pieczonej , parzonej , smażonej lub gotowanej )
  • 20 małych całych pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju ( ja używam z pestek winogron lub słonecznikowy )
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim na rumiano pieczarki .Przełożyć do garnka a na tłuszczu obsmażyć pokrojoną w kawałki kiełbasę . Dodać do pieczarek. Na patelnię wlać kilka łyżek wody i zagotować .Wlać do garnka . Chwilę dusić pieczarki z kiełbasą .

Podawać z ziemniakami z wody posypane pokrojoną natka pietruszki.

file1273396535