Biała ryba z herbatą

25 sierpnia 2011, dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 filety z halibuta,

4 łyżki stołowe mleka,

4 łyżki stołowe białego wina,

100 g pociętych grzybów,

1/2 poszatkowanej cebuli,

Czosnek suszony granulowany,

pieprz,

sól,

8 saszetek herbaty zielonej cytrynowej Irving 

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

file1314282292



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz