Biała konserwowa fasolka

9 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 kg białej drobnej fasoli

2 l wody

½ szklanki cukru

3 łyżki soli

¼ szklanki octu

1 łyżka soku z cytryny

Fasolkę płuczemy i wkładamy do słoików. Składniki zalewy mieszamy ze sobą, zalewamy fasolkę, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania wody.

Smacznego!

file1265723694



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...